Jalan2 ke Kuching, Sarawak

ni gambar dah basi.. but still aku nak share kat sini… ada apa ek kat Daerah Bau.. di sana ada Pekan Sarikin.. kat sini merupakan sempana Borneo.. dimana banyak barang2 dari Indonesia dijual disini… macam kat Bukit Kayu Hitam atau Pengkalan Kubor lah.. ada jual barang2 Thailand.. samalah kat sini.. bezanya dari Indonesia.. aku tak shoping banyak pun kat sini. cuma beli barang2 cenderamata sahaja…. kitorang ni mmg kaki jalan… tahun lepas kami berdua ke Melaka.. best.. nak lagi time tahun baru cina.. kat Jonker Street tu macam2 ada…. jom kita cuti2 malaysia..

macam ada kat sini.. darilah cenderamata kcik2 hinggalah tikar sarawak… baju kebaya manik2 yang jual kat Jalan TAR tu.. kalau kat KL dalam RM200++ kat sini hanya RM 80-150.. ikut patern lah… lepas jalan2 sini.. kami ke Tasik Biru di Pekan Bau… mmg kebiruan airnya… dikatakan ianya adalah bekas lombong arang batu… huhu

ni lah tikar sarawak

ni gambar kat tasik biru… n haru biru dibuatnya oleh diorang2 ni… huhuh gambar aku takder….

ni kat kedai kek lapis dayang salhah.. antara kilang kek lapis yang terkenal di sarawak….. sedap wehhh .. lemak berkrim… huhu… sampel aja berpuluh2 nak rasa… hahahhaah belinya sikit jer.. tak larat poket weh nak borong semua

bergambar di depan Kedai…

yang ni pose di tempat wajib.. di Replika Kucing… dan yang lain2 itu adalah kucing jadian…. hahahahah ok…. jap g ada lagi .. aku selongkar lagi gobok aku… huhuh

2 thoughts on “Jalan2 ke Kuching, Sarawak

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s