Senja di Dong, Raub

gambar ni aku amik masa on the way balik dari cover majlis akad nikah kat dong… pastu sham masuk kat perumahan kos rendah kt lechar tu.. masa tu lah aku ternampak remang jingga senja.. aku suh sham berhenti.. masa tu lah aku shoot… adjust WB sket.. kejap cold.. kejap warm.. jadi inilah hasilnya…

mmg masa tu.. MasyaAllah..cantik sangat.. sampai terlupa dah maghrib.. haha… kat bahagian lain langit siap ada pelangi… tp tak sempat nak shoot.. sebab sekejap je..

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Advertisements

Firework Photography

Tadi berlangsungnya acara Riang Ria Aidilfitri Parlimen (cam rumah terbuka lah)… tp tak gemar tul bab makan berebut.. apa yang nak direbutnya.. makanan yang disediakan mmg sedikit pun.. tak dapat nak menampung jumlah yang hadir… lainlah VIP atau VVIP makanan mereka mmg telah terhidang… aku malas nak cerita panjang.. mmg tiap2 tahun itulah ceritanya.. gambar aku upload kemudian.. sebab ada gambar lain yang aku nak upload dulu…

Bersama geng2 Kelab Fotografer Raub… kami mencari lokasi utk amik gambar bunga api.. ni perjumpaan adhoc je.. contact mana sempat.. bincang pasal setting.. aku pun cari tutorial kat internet.. salin mana yang penting je…

antara setting yang kami pakai : Manual Fokus+ S 5 – 20 saat + F8-16 + ISO 100/200  (aatau

                                                                 Manual Fokus + Bulb + F22+ ISO 100/200 (ni ikut suka.. ada yang guna 30 saat .. hahah)

erm ada juga yang menggunakan kertas hitam.. tp aku tak reti sangat…  so kami ikut mana yang boleh je…  so inilah hasil dari Kamera saya… sorilah gambar AMATUR kan.. ada cantik ada tidak… budak baru belajar maaaa

enjoy ek

null

null

null

null

null

null

null

null

null

gambar light trail.. jap2 gi aku upload.. tk pun pg karang.. ngantuk dah