Gunung Brichang, Cameron Highland…

Salam, lama dah tak post gambar.. asik membebel je.. orang pun marah.. so kita tengok gambar je lah ek

minggu lepas join geng budak nakal gi cameron highland.. main xtvt adalah photography.. tp aku rasa lebih kepada santai lah.. tak terikat sangat… mmg best.. sabtu bertolak dari raub kul 330 pg terus ke gunung brinchang.. hajat nak amik gambar sunrise.. tapi apakan daya.. kabus je yang nampaknya.. hahaha

Persembahan slaid ini memerlukan JavaScript.

so lepas shoot lebih kurang.. sebab kabus tebal..aku amik je gambar subjek yang boleh aku shoot… kemudian dari brinchang kami terus ke Ladang Teh Boh Sungei Palas.. perjalanan ke sana.. mmg permandangannya superb.. interesting n.. masyaAllah mmg cantik giler.. dengan ladang tehnya.. landscapenyer.. ngancam giler…

sori aku malas nak susun gambar satu2.. so aku wat slide show je.. heheh

Advertisements

Keberangkatan DYMM Sultan Pahang ke Daerah Raub

Selepas sambutan Riang Ria Tahun Baru Cina oleh Kementerian Perlancongan, kemudian dituruti oleh Sambutan Tahun Baru Cina anjuran Raub Australian Gold Mining… ye raub mmg ada emass… dari dulu lagi…

Majlis yang besar dan meriah itu turut mendapat tetamu istimewa dengan kehadiran DYMM Sultan Pahang, Sultan Haji Ahmad Shah yang telah mencemar duli ke majlis tersebut dan merasmikannya.. banyak juga program yang diatur.. bertuah orang raub…

tp gambar pd malam sambutan tu.. tak banyak.. eden merayap je lebihnya.. amik gambonya sket je… gambar Ct nurhaliza pun ada sekeping dua je.. huhu malas tu lah yang lebihnya… haahaha

Ni gambar masa keberangkatan tiba DYMM Sultan Pahang di Kem Puncak Emas…

Persembahan slaid ini memerlukan JavaScript.

 

penghargaan buat En. Amien Safizie kerana telah membenarkan saya menggunakan Nikon D7000 nyer dengan rela hati.. hehehe

note : kebiasaannya kami takkan berada di satu2 tempat tanpa sebab… huhu